У Білорусі затримали ще одного українця

Дата: 13 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У білоруському місті Брест затримали громадянина України.

Про це повідомили в МЗС. 

Про затриманого дізналися після звернення напередодні до консульства України в Бресті його родичів. Наразі, за даними міністерства, українця тримають в одному з місцевих СІЗО. 

“Консульство відразу розпочало пошук та встановило, що 11 серпня його затримали в Бресті (як протестувальника)”, – повідомили у відомстві. 

Найближчим часом, як пообіцяли в МЗС, українські консули зустрінуться з керівництвом місцевих правоохоронних органів, щоб з’ясувати обставини інциденту.

Водночас 13 серпня МЗС рекомендувало українцям утриматися від подорожей до Білорусі до стабілізації ситуації в країні. 

Нагадаємо, що Посольство України в Білорусі вже спрямувало до білоруського МЗС дві ноти з приводу затриманих на протестах українців і вимагає зустрічі з ними. Наразі відомо про трьох затриманих українців – правозахисників Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва, а також Оксану Альошину. За місцем тимчасового проживання Реуцького та Васильєва, за словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, провели обшук і вилучили техніку, паспорти та інші речі. Міністр також підтвердив, що затриманим інкримінують “участь у масових заворушеннях”.

Відомо, що за п’ять днів протестів у Білорусі офіційно затримали понад 6 тис. осіб. Люди, які змогли вийти з місць тримання, та ті, які змогли поспілкуватися з адвокатами, розповіли про катування з боку білоруських силовиків у в’язницях, зокрема про те, що їх тримають у маленьких камерах по пів сотні осіб, забороняють митися, б’ють, не дають спати та погрожують зґвалтуванням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter