У Білорусі викладача журфаку звільнили через підпис петиції проти насильства

Дата: 28 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Олександр Дубровський, поет і літературознавець, кандидат філологічних наук, доцент факультету журналістики Білоруського державного університету звільнився з роботи “за домовленістю сторін” через підпис під петицією проти насильства.

Про це пише телеграм-канал “БГУ 97 Ассоциация”. 

Джерело: bsu.by

Як вказано в повідомленні, начальник управління Віктор Івченков звинуватив Дубровського, який працював на кафедрі медіалінгвістики та редагування, у порушенні корпоративної етики. Причиною цього став підпис викладача під колективною петицією проти насильства та беззаконня.

Так, була розглянута тема моїх підписів, а також тема мого порушення корпоративної етики“, – повідомив Дубровський у соцмережах.

Олександр Дубровський. Фото з відкритих джерел

Олександр Дубровський пропрацював на журналістському факультеті Білоруського державного університету 11 років. Також займався поезією та теологією. Він автор трьох поетичних збірок, а також кількох збірників богословських досліджень.

Нагадаємо, 9 липня у суді відбулися дебати щодо “справи студентів”. Прокурор вважає вину всіх 12-х учасників доведеною й просить для всіх, крім Гліба Фіцнера, 2 роки та 6 місяців колонії загального режиму. Прокуратура запросила для нього 2 роки колонії загального режиму, оскільки він єдиний визнав свою провину.

Згодом суддя визнав провину усіх обвинувачених. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter