У Берліні відкрили десятки справ проти праворадикальних співробітників поліції

Дата: 03 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Берліна відкрила проти праворадикальних колег 40 дисциплінарних справ, половину з яких ведуть задля звільнення фігурантів. 

Про це в інтерв’ю Die Welt заявила очільниця столичної поліції Барбара Словік, повідомляє DW.   

Словік наголосила, що в поліції Берліна мають намір інтенсивно боротися з праворадикалами в її лавах: 

“Важливо відзначити, що з 26 тисяч співробітників берлінської поліції 99,9% твердо стоять на основі конституції. Нас усіх дуже дратує те, що така невелика меншість бруднить нашу репутацію”. 

Раніше видання Welt am Sonntag з посиланням на проєкт доповіді Федерального відомства з охорони конституції повідомило, що близько 350 співробітників органів безпеки Німеччини можуть поділяти праворадикальні погляди.  

Це стало зрозуміло за результатами опитувальників, що їх заповнили працівники Федеральної служби розвідки BND, Служби військової контррозвідки MAD, Федерального відомства з кримінальних справ, Федеральної поліції, поліції 16 федеральних земель, а також земельних відомств з охорони конституції. Йдеться про 300 тисяч співробітників.  

Крім того, у вересні на Заході Німеччини виявили кілька десятків поліцейських, які поширювали правоекстремістські матеріали в приватних чатах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter