У Берліні поліціянти розслідують інцидент із нацистським вітанням у метро

Дата: 01 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У столиці Німеччини Берліні поліція проводить розслідування інциденту з нацистським привітанням і скандуванням гасла, яке прославляє Адольфа Гітлера, у метрополітені.

Про це повідомили в берлінській поліції.

Фото: Aussiedlerbote

Інцидент стався на станції Ноллендорфплатц. Свідок, який перебував на станції, побачив двох чоловіків у дверях вагона потяга. Один з невідомих показав гітлерівське вітання і двічі вигукнув “Зіг хайль!” у бік юнака, який стояв на платформі.

Поліція припускає, що інцидент стався на расовому ґрунті й повʼязаний з кольором шкіри юнака, який був на платформі.

Чоловік, який показав нацистське вітання, поїхав потягом далі, коли хлопець залишив станцію.

Слідство проводить Берлінське земельне управління кримінальних розслідувань.

Нагадаємо, що в грудні минулого року мережею поширилося відео з Києва, де посеред вулиці група підлітків розгорнула стяг нацистської Німеччини поруч з ростовою лялькою пса Патрона. Правоохоронці відреагували на це. 

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про подію за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до пʼяти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter