В Азербайджані на сім років відправили до в’язниці незалежного журналіста

Дата: 05 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

В Азербайджані суд відправив до в’язниці на сім років головного редактора незалежного вебсайту новин Azel.tv Афгана Садигова. 

Про це повідомили в Комітеті захисту журналістів. 

За даними слідства, Садигов і його колега Сакіт Мурадов зустрілися з посадовими особами виконавчої влади міста Сумгаїта і вимагали 15 тис. манатів (близько 9 тис. дол.) під загрозою публікації компрометувальних відомостей.

Силовики затримали журналіста в травні поточного року. Дружина Садигова та його колеги вважають, що чоловіка переслідують за журналістську діяльність і виступи в соціальних мережах, а сам він назвав звинувачення наклепом.

“Афган вважає вирок незаконним і несправедливим. Мій чоловік в останньому слові в суді назвав свій арешт замовленням для покарання його через професійну діяльність і, зокрема, викриття корумпованих посадовців. Я теж вважаю вирок несправедливим”, – заявила дружина Садигова.

Інший фігурант справи журналіст Мурадов отримав п’ять років умовного ув’язнення з трирічним випробувальним терміном.

Наразі Садигов готується оскаржити вирок та вже почав голодування на знак протесту. Комітет захисту журналістів вимагає від влади Азербайджану випустити медійника. Відомо, що це не вперше на Садигова чинять тиск через журналістську діяльність. Так, його вже арештовували у 2018 році, а у 2016-му він провів понад рік у в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter