В ATR звинувачують Мінреінтеграції в навмисному затримуванні фінансування телеканалу

Дата: 04 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Гендиректор і власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов звинуватив Мінреінтеграції в навмисному гальмуванні процесу отримання фінансування з державного бюджету.

Про це мовиться в заяві телеканалу. 

За словами Іслямова, у державному бюджеті є кошти. Їх телеканал мав отримати як пряму підтримку, однак очільник Мінреінтеграції Олексій Резніков, як стверджує Іслямов, змінив їхнє призначення на послуги, що означає обов’язок ATR узяти участь у тендері.

“Ось тільки ні самого тендеру, ні тим більше його умов не існує. Невідомі ні час, коли він відбудеться, ні навіть конкуренти ATR”, – мовиться в заяві каналу. 

Повідомляється, що Резніков під час їхньої зустрічі заявив про необхідність міністерству розробити тендер. На це планувалося пів року і ще два місяці на конкурс. Іслямов назвав такі умови “дискримінацією”.

Ленур Іслямов

“Ми стоїмо поза конкурсами, ми – телеканал корінного народу, тому, коли нам кажуть, що ви в чергу станьте і що таких, як ви, багато, це відразу означає, що нас позбавляють політичного статусу”, – сказав він.

Народний депутат та член парламентського бюджетного комітету Олексій Гончаренко у своєму відеозверненні повідомив, що парламент уже ухвалив рішення про фінансову підтримку ATR, але процес “гальмує Мінреінтеграції”.

“На жаль, у Мінреінтеграції пішли якимось абсолютно складним шляхом, що передбачає багатомісячну підготовку з невідомим результатом”, – прокоментував він.

Бюджетний комітет запросив представників міністерства на наступне засідання, щоб разом розв’язати це питання. 

Напередодні в Мінреінтеграції повідомили про плани витратити близько 50 млн гривень на підтримку каналів, які транслюються на Крим і Донбас. Водночас заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко уточнив, що міністерство пропонує розподілити ресурси на кілька лотів.

“Ми розуміємо важливість підтримки, зокрема, каналу ATR, традиційною аудиторією якого є представники кримськотатарського народу. Так само потребують підтримки інші канали, які були змушені виїхати з тимчасово окупованого Криму і ОРДЛО”, – сказав Яременко і додав, що фінансову допомогу попросили вже 14 мовників.

У відомстві кажуть, що розробили відповідні документи про запровадження прозорих процедур фінансування мовників на конкурентних засадах і після відповідного погодження центральними органами виконавчої влади програми реалізують.

Мінреінтеграції обіцяє вживати заходів для збільшення обсягів підтримки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter