У 24 школах Запоріжжя відновлять навчання у змішаному форматі – Федоров

Дата: 27 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У перших 24 школах Запоріжжя може відновитися навчання в змішаному форматі за умови дотримання всіх правил безпеки. Це рішення також має затвердити Рада оборони.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Фото: Getty Images

Він розповів, що встановити змішаний формат навчання вимагали батьки школярів, і після консультацій з педагогами та правоохоронними органами виконком Запорізької міської ради все ж ухвалив таке рішення.

“Наступний крок – затвердження цього рішення на Раді оборони, засідання якої відбудеться найближчими днями”, – зазначив Федоров.

Він зазначив, що перехід на змішаний формат відбувається виключно за бажанням батьків.

“Розпочнуть роботу в такому форматі тільки ті заклади, які мають обладнані укриття. З педагогами та школярами будуть проведені навчання щодо поведінки під час екстрених ситуацій. Безпека школярів – пріоритет для влади, якісна шкільна освіта важлива для майбутнього всієї України”, – резюмував очільник ОВА.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки планує, що всі освітні заклади, які розташовані в регіонах західніше Києва, мають до вересня перейти на офлайн-навчання.

МОН вважає, що наразі впровадити такі зміни неможливо в прифронтових областях – у Харківській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, оскільки там складна безпекова ситуація через російські обстріли.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter