У 2020 році у світі вбили 50 журналістів, більшість у країнах без конфліктів – “Репортери без кордонів”

Дата: 29 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У 2020 році через свою професійну діяльність були вбиті 50 журналістів. Причому більшість смертей (68%) сталася в країнах, де немає військових конфліктів.

Про це йдеться в опублікованому 29 грудня звіті міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів”.

У звіті, який охоплює період від 1 січня до 15 грудня 2020 року, вказано, що найбільше журналістів убивають у країнах, які вважаються “мирними”. Якщо у 2016 році 58% випадків загибелі співробітників ЗМІ відбувалися в зонах бойових дій, то зараз тільки третина (32%) смертельних випадків припала на такі країни, як Сирія, Ємен, Афганістан та Ірак, де тривають військові конфлікти різної інтенсивності, йдеться в доповіді.

Серед усіх журналістів, які загинули 2020 року, навмисно були вбиті 84%. У 2019 році ця частка становила 63%. Повідомляється, що деяких журналістів убито з особливою жорстокістю. Найвище число загиблих журналістів у Мексиці (вісім), Індії (чотири), Філіппінах і Гондурасі (три).

Комі того, згідно зі звітом “Репортерів без кордонів” (RSF) від 14 грудня, у світі щонайменше 387 журналістів перебувають в ув’язненні через свою професійну діяльність.

Нагадаємо, за даними Комітету захисту журналістів, цього річ у світі вбили щонайменше 30 журналістів. Наразі експерти комітету досліджують обставини смерті 15 журналістів, щоб точно визначити, чи була їхня робота мотивом для вбивства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter