Тисячі жителів Кремінної опинилися в заручниках у росіян – Гайдай

Дата: 19 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Тисячі мешканців міста Кремінна на Луганщині, які не встигли евакуюватися, фактично опинились у заручниках російських військових. 

Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Наслідки російських обстрілів у Кремінній. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Напередодні, 17 квітня, війська РФ змогли пробитися до Кремінної, проте не змогли там закріпитися, а тому в місті почалися вуличні бої, для яких ворог застосував чимало техніки. 

“На кожний взвод ЗСУ ворог направляв по 40 одиниць броньованої техніки”, – зазначив Гайдай. 

Голова Луганської ОВА закликає мешканців регіону, які досі не виїхали, поквапитися, щоб не опинитись у такій самій ситуації, як жителі Кремінної:

“Виїжджайте: жителі Кремінної не встигли й тепер у заручниках… Рятуйте свої життя, щоб не стати дешевою робочою силою чи мобілізованим в окупаційні війська. Тих, хто не погоджується, росіяни вбивають на місці. Евакуюйтеся до безпечних регіонів України: вам допоможуть з пошуком житла, отриманням грошової допомоги від держави та міжнародних партнерів, вирішать інші побутові проблеми”.

Влада на Луганщині проводитиме евакуацію 19 квітня попри те, що російські військові не погодилися припинити обстріли. Допомагати вивозити людей будуть, зокрема, волонтери та правоохоронці. 

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

“Поліція доставлятиме до автобусів літніх та маломобільних, а також людей з укриттів. Тому, коли побачите патрульних, не зволікайте – це шанс врятуватися. З кожним днем таких можливостей меншає”, – каже Гайдай. 

Як і раніше, Гайдай оголосив про місця зборів для евакуації в: 

  •  Сєвєродонецьку: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанську: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вулиця Сосюри, 324, ДСНС;

  • Попасній: вулиця Щербакова, 1-А;

  • Привіллі: центральна площа;
  • Гірському: вулиця Гагаріна, 13-А;

  • Нижньому: вулиця Паркова, 13;

  • Рубіжному: вулиця Чехова, 11.

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 54-го дня війни сказав, що Росія розпочала битву за Донбас, до якої готувалась останніми тижнями. Вчора, 18 квітня, РФ, за даними голови РНБО Олексія Данилова, зробила спробу прориву української оборони по всій лінії фронту в Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter