“Ти тут ніхто”: у Коцюбинському на Київщині представники ТВК кажуть про тиск і погрози

Дата: 27 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Представниця територіальної виборчої комісії селища Коцюбинське на Київщині від партії “Голос” Тетяна Бондар каже про погрози від одного з кандидатів, що прийшов 26 жовтня в приміщення, де відбувалося засідання комісії.

Про це вона повідомила в коментарі виданню ZMINA.

Станом на 27 жовтня триває підрахунок голосів

За словами Тетяни Бондар, кандидат Богдан Слюсаренко проігнорував її прохання зареєструватися, але продовжував перебувати в коридорі будівлі, де спочатку сварився з членкинею дільничної виборчої комісії, що принесла протоколи, а потім, коли в ТВК оголосили перерву, зустрів у коридорі її.

“Сказав: “Ти тут ніхто. Оскільки ти жінка, я тебе не битиму, а твоєму чоловікові ***да”, ­– розповіла представниця комісії.

Після цього, за її словами, Слюсаренко деякий час намагався не випустити її з будівлі.

Зі свого боку Богдан Слюсаренко заперечує, що погрожував представниці ТВК, і заявляє, що це вона його штовхнула, коли він сказав, що їхні кандидати нікуди не проходять.

Інша учасниця селищного ТВК Коцюбинського від партії “Голос” Ольга Костишина також заявляє, що їй усно погрожували під час засідання ТВК члени комісії: мовляв, у неї “забагато прав”, і це небезпечно.

Також напередодні представник ТВК селища Коцюбинське від партії “Удар” Роман Шестопалов заявив про псування майна і перешкоджання його роботі.  

Близько першої години ночі 22 жовтня 2020 року, вийшовши на вулицю після закінчення засідання територіальної виборчої комісії у смт Коцюбинське, Шестопалов виявив, що всі колеса його авто по кілька разів пробито гострим предметом.

Він планував їхати до друкарні, щоб разом із представниками інших партій проконтролювати друк бюлетенів, оскільки представники комісії мали підозру, що планується спроба викрадення або самих бюлетенів, або кліше, за якими їх друкують.

Ще раніше, у ніч з 20 на 21 жовтня, на цій же автівці Шестопалов разом із представницями від партії “Голос” у ТВК, які входять до профільного підрозділу комісії, що відповідає за друк бюлетенів, намагалися проїхати до цієї типографії, щоб моніторити процес друку, але були заблоковані іншою машиною.

Нагадаємо, що місцеві вибори відбулися в Україні 25 жовтня. За даними ЦВК, явка на них становила 37%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter