“Ти не безсмертна”: у cпівзасновниці “Батьки SOS” згоріло авто

Дата: 20 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У співзасновниці громадської організації “Батьки SOS” Олени Парфьонової в ніч із 19 на 20 грудня в Києві згоріло авто. Поліція підозрює підпал.

Про це Парфьонова повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

Я не знаю що сталось, але оперативно слідча каже схоже на підпал … ще вчора у мене була машина, а це ранок 20.12.2019.

Gepostet von Alena Parfenova am Donnerstag, 19. Dezember 2019

“Я не знаю, що сталось, але оперативно слідча каже, схоже на підпал… ще вчора у мене була машина, а це ранок 20.12.2019”, – написала потерпіла, виклавши фото повністю вигорілої машини.

У коментарі виданню ZMINA Парфьонова уточнила, що це сталося біля її дому в Солом’янському районі, де вона постійно паркується. На безкоштовній парковці були ще автомобілі, але згорів лише її. На місце виїхала пожежна, проте авто врятувати вже не вдалося.

Зараз поліція працює з відео з найближчих камер спостереження.

“Не виключаю, що це може бути залякування, щоб я припинила займатися реформуванням шкільництва”, – додала в коментарі Парфьонова.

За словами активістки, погрози в її бік лунають останні п’ять років, щойно вона взялася за громадську діяльність у сфері освіти, зокрема проти корупції в школах.

“Під різними неперсоналізованими акаунтами у фейсбуку мені писали, що ти не безсмертна, що в тебе родина, дитина. Але я ніколи не думала, що ці “пусті” слова можуть призвести до реальних дій”, – каже в коментарі ZMINA активістка.

Олена Парфьонова

На підтримку Парфьонової її знайомі пишуть у соцмережах, що підпал авто схожий саме на помсту за її боротьбу з корупцією у сфері освіти.

“Ми знаємо її величезну роботу у сфері освіти та боротьбу за зміну підходів до розуміння, що таке школа і якою вона має бути для дитини та батьків. Ми засуджуємо напади на громадських діячів та активістів у будь-яких проявах і вимагаємо розслідування цього та десятків інших нападів та вбивств по всій Україні. Громадянська відповідальність дорого коштує”,відреагували на ситуацію на сторінці Української школи політичних студій.

Голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик у своєму дописі нагадала, що у 2019 році відомо щонайменше про сім випадків підпалів майна громадських активістів і журналістів.

Співзасновниці громадського об'єднання "Батьки SOS" Alena Parfenova вночі облили бензином спалили машину. Ця організація…

Gepostet von Tetiana Pechonchyk am Freitag, 20. Dezember 2019

“Цей жах буде продовжуватися, поки поліція і прокуратура не почнуть нормально розслідувати злочини проти активістів і журналістів та притягати винних до відповідальності”, – додала Печончик.

Як відомо, громадська організація “Батьки SOS” з’явилася як продовження однойменної спільноти у фейсбуці, яка існує з 2014 року. Основні теми її дописів – це корупція у сфері освіти, побори, порушення прав дітей тощо. Історії, описані батьками в спільноті, часто отримують резонанс та реакцію чиновників.

ГО “Батьки SOS” ініціювала процес заборони діяльності батьківських комітетів, обігу готівки в школах та садках, скасування шкільної форми тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter