Twitter відновив верифікацію: користувачі можуть подавати заявку на отримання “синьої галочки”

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Соцмережа Twitter уперше з 2017 року відновила програму верифікації, дозволивши всім охочим подати заявку на так звану синю галочку, – профілі заявників перевірятимуть співробітники компанії.

Про це повідомляє американський вебсайт про комп’ютерну техніку, гаджети та стиль життя The Verge.

Джерело: pixabay.com

Щоб отримати таку позначку до свого профілю, користувачі мають відповідати оновленим критеріям. Їхній профіль має становити суспільний інтерес, бути “справжнім, помітним та активним” і підпадати певну категорію: “уряд”, “компанії, бренди та організації”, “новинні організації та журналісти”, “розваги”, “спорт та ігри”, “активісти, організатори та інші впливові особи”.

Подати заявку на верифікацію можна у вкладці “Налаштування облікового запису”. Відповідь має надійти протягом декількох днів. Якщо вона буде схвальною, “синя галочка” з’явиться на профілі заявника автоматично.

Програма верифікації працювала на твіттері з 2009 року. Її метою була перевірка профілів публічних осіб: чи не видають інші себе за цих людей. 

Її припинили у 2017-му через критику компанії за верифікацію акаунту відомого американського ультраправого активіста Джейсона Кесслера. Він організував 12 серпня 2017 року марш у Шарлотсвіллі, зокрема за участю неонацистів. Водночас свою акцію влаштували противники маршу. В їхній натовп в’їхала автівка, одна дівчина загинула, 19 людей отримали травми.

Тоді багато хто з користувачів твіттеру сприйняв “галочку” в профілі Кесслера як підтримку його ідей. У відповідь соцмережа зупинила видавання позначок і пообіцяла переглянути правила верифікації. Також компанія відкликала верифікацію в багатьох користувачів, ідентифікованих як крайні праві активісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter