Турецька поліція розігнала сльозогінним газом ЛГБТ-прайд у Стамбулі

Дата: 27 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону учасників прайду ЛГБТ-спільноти у Стамбулі. Влада міста пояснила розгін прайду міркуваннями безпеки.

Про це повідомляє Reuters.

Турецька поліція застосувала сльозогінний газ для розгону натовпу, який зібрався у центрі Стамбула для участі у прайд-параді”, – йдеться у матеріалі.

За даними ЗМІ, правоохоронці затримали близько 20 людей, в тому числі одного журналіста. Поліцейські у захисному спорядженні застосовували силу до учасників заходу.

“Упродовж останніх років турецька влада неодноразово забороняла прайд-парад. Раніше ж тисячі людей брали участь у цьому параді, що тривав вулицями Стамбула”, – повідомляє Reuters.

Попри це країна з 1999 року є кандидатом на вступ до Європейського союзу, але процес її приєднання ускладнений напруженістю з низки питань, зокрема й прав людини.

Нагадаємо, Джо Байден призначив спеціального посланця США з питань захисту прав людей ЛГБТК+ при Держдепартаменті. Цю посаду обійняла Джессіка Стерн.

Спеціальний посланець відіграватиме важливу роль в імплементації президентського меморандуму про дотримання прав ЛГБТК+ людей у всьому світі.

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter