Турецька влада відібрала у Deutsche Welle запис інтерв’ю з міністром

Дата: 08 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Німецьке видання Deutsche Welle звинуватило Туреччину в “кричущому порушенні свободи преси” після того, як турецька влада вилучила в німецьких журналістів запис інтерв’ю з міністром молоді та спорту Туреччини.

Про це пише MediaSapiens з посиланням на відео на сайті видання.

Так, під час інтерв’ю з Акіфом Чагатаєм Киличем для передачі “Зона конфлікту” ведучий поставив чиновнику не тільки заздалегідь обговорені питання, але також запитав про невдалу спробу держперевороту, а також про ситуацію з правами людини і ЗМІ в Туреччині.

Відразу після розмови, яка проходила у міністерстві, Килич залишив кімнату, а його прес-секретар заявив, що журналісти не зможуть випустити інтерв’ю в ефір, після чого співробітники міністерства відібрали у журналістів запис.

“Їм дали зрозуміти, що знімальна група не зможе покинути міністерство з записом”, – йдеться на сайті видання.

В DW заявили, що вже декілька разів зверталися у відомство з проханням повернути інтерв’ю, однак їм було відмовлено.

У відповідь прес-служба міністерства звинуватила в інциденті самих журналістів.

“Поставлені запитання не були заплановані. (…) Деякі заяви були, по суті, звинуваченнями. У такій ситуації дозвіл не було дано”, – цитує DW заяву відомства.

Як відомо, після спроби державного перевороту уряд закрив понад 100 ЗМІ і видав ордери на арешти 48 журналістів. Правозахисні організації засудили хвилю постанов, які перетворили країну в світового лідера за арештами журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter