Туреччину обурили нові карикатури Charlie Hebdo на Ердогана

Дата: 28 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Влада Туреччини засудила публікацію в сатиричному французькому журналі Charlie Hebdo карикатури на свого президента Реджепа Ердогана. 

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Наприкінці жовтня між Туреччиною та Францією загострилися відносини. Причиною цього стали заяви Еммануеля Макрона про так званий ісламський сепаратизм, необхідність звільнити іслам від іноземного впливу і посилити контроль за фінансуванням мечетей. У відповідь на це Ердоган сказав, що його колега потребує психіатричного лікування.

Редакція сатиричного журналу Charlie Hebdo відреагувала на ситуацію карикатурою на Ердогана. На обкладинці нового номера видання зобразили президента Туреччини в кріслі в одних трусах і футболці. Ердоган тримає в руці напій, а іншою рукою задирає жінці традиційний мусульманський одяг і вигукує водночас: “У-у-ух! Пророк!” 

“Ми рішуче засуджуємо публікацію про нашого президента у французькому журналі, в якому не поважаються жодні переконання, святість і цінності. Вони просто демонструють власну вульгарність і аморальність. Напад на особисті права – це не гумор і свобода вираження”, – написав у твіттері офіційний представник Ердогана Ібрагім Калин.

Згодом адвокат Ердогана подав скаргу до прокуратури Анкари на Charlie Hebdo через образливу карикатуру. Турецькі правоохоронці також почали розслідування щодо керівництва журналу через образу президента, адже це вважається злочином згідно з турецькими законами.

Нагадаємо, що в листопаді поточного року суд у Франції має ухвалити вирок у справі щодо розстрілів у редакції журналу Charlie Hebdo, які сталися п’ять років тому. Тоді двоє братів, обурених карикатурою на пророка Мухаммеда, розстріляли 12 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter