Туреччина таки отримає безвізовий режим з ЄС у жовтні?

Дата: 22 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Туреччина отримає безвізовий режим до країн Європейського Союзу з жовтня тільки, якщо Анкара буде відповідати всім вимогам, включаючи реформування антитерористичних законів.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє Українська правда з посиланням Reuters.

“Питання про введення безвізового режиму, який безпосередньо пов’язаний з угодою з розміщення біженців, може бути вирішено з 1 жовтня, тільки якщо будуть виконані всі умови”, – сказав Юнкер.

“Антитерористичні закони не можуть бути використані для ув’язнення інтелігенції, вчених і журналістів. Це не та боротьба з терором, яку ми маємо на увазі”, – додав він.

Раніше цього місяця міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його уряд може припинити дії із врегулювання потоку біженців та мігрантів в Європу, якщо ЄС з жовтня не скасує візи для турків.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці внаслідок невдалої спроби перевороту в ніч на 16 липня. Після придушення спроби перевороту влада Туреччини затримала понад 35 тисяч людей, ще десятки тисяч були звільнені з роботи.

16 серпня було прийнято дві постанови, згідно з якими звільнені будуть 2 тисячі правоохоронців, планується також звільнити сотні військових та закрити телекомунікаційні компанії.

Водночас Туреччина оголосила про плани “контрольованого випуску” близько 38 тисяч в’язнів, щоб зменшити переповненість в’язниць після масових затримань після невдалої спроби державного перевороту.

Під час спроби повалення влади президента Туреччини Реджепа Ердогана 15 липня близько 240 людей було вбито.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter