Туреччина спрямує до Криму спостережну місію

Дата: 06 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Туреччина планує спрямувати неформальну місію для спостереження за порушеннями прав людини в українському Криму, що був анексований Російською Федерацією.

Як пише “Радіо Свобода“, про це заявив під час візиту до Литви міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. Він сказав, що це станеться найближчим часом.

Міністр назвав неприйнятною ситуацію в анексованому Росією Криму, та заявив про утиски кримчан, особливо кримських татар. 

Раніше США засудили припинення мовлення кількох кримськотатарських ЗМІ окупаційною російською владою на анексованому півострові. 2 квітня Держдепартамент США оприлюднив заяву, у якій назвав закриття телекомпанії ATR і ще кількох кримських мас-медіа “останнім у ряді дій, які підривають свободу слова в Криму“. Речниця Держдепартаменту Марі Гарф зазначила, що закриттю ATR та інших ЗМІ передувала “річна кампанія, щоб змусити замовкнути кримськотатарське населення й інших осіб, які виступають проти російської окупації“. За її словами, кримські татари піддаються “дискримінації, залякуванню і переслідуванням“.

Нагадаємо, представники правозахисних організацій, серед яких – Amnesty International в Україні, Кримська польова місія з прав людини та Центр інформації про права людини, заявили, що кримська влада тисне на ЗМІ та незалежні організації, переслідує кримських татар і українських активістів; викрадення мешканців не розслідуються, що посилює атмосферу страху.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter