Трьом киянам загрожує до 10 років в’язниці за катування безхатьків

Дата: 29 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Київська міська прокуратура повідомила про підозру трьом киянам, які катували безпритульних людей.

Про це повідомили у відомстві. 

З 15 серпня до 5 вересня поточного року троє чоловіків 20, 21 та 47 років приходили до покинутої будівлі в Шевченківському районі столиці. Вони представлялися правоохоронцями, але згодом розпиляли перцевий газ в обличчя безпритульним і починали їх жорстоко бити. Били людей зловмисники ногами, руками, а також дерев’яною битою та цеглиною. 

“На прохання потерпілих не чіпати їх зловмисники не реагували. Більше того, свої дії вони знімали на мобільний телефон та в подальшому викладали запис у телеграм-каналі”, – розповідають правоохоронці. 

В однієї з жертв зловмисники відібрали мобільний телефон та тисячу гривень. Затримали чоловіків 29 вересня. Поліцейські провели обшуки в їхніх оселях, де знайшли докази скоєння злочинів. Наразі чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

У коментарі “Українській правді” речниця прокуратури уточнила, що всі затримані не мали проблем з грошима, а тому причини їхньої поведінки слідчим залишаються невідомі. Також один з нападників раніше хотів стати поліцейським. 

“Один з підозрюваних подавав документи на роботу в поліцію. На щастя, його туди не взяли. На сьогодні статус потерпілих надано трьом людям, які стали жертвами цієї групи. Крім того, підозрюваних перевіряють на причетність до аналогічних злочинів, а також більш тяжких”, – розповіла Надія Максимець.

Відомо, що це не перший за останній час випадок катування безхатьків. Нещодавно у Львові двоє молодиків закатували до смерті 70-річного пенсіонера, який жив на вулиці. Ще один  постраждалий 64-річний чоловік помер згодом у лікарні від отриманих травм. 

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу безпритульні люди в Україні залишися майже без підтримки держави, зокрема в Київській, Вінницькій, Тернопільській, Закарпатській, Луганській та Запорізькій областях. Там органи місцевого самоврядування не створили притулків і не надають жодного фінансування закладам, організованим громадськими об’єднаннями чи релігійними організаціями.

ZMINA докладно розповідала, як коронавірус вплинув на життя безпритульних в Україні

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter