Трьох есбівців підозрюють у викраденні та катуванні іноземця

Дата: 27 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Трьох співробітників СБУ відсторонили від обійманих посад через підозру в незаконному утриманні та вимаганні грошей в іноземця.

Про це повідомили в ДБР.

Ілюстративне зображення. Фото: СБУ

Слідство встановило, що в жовтні 2020 року спецслужбовці незаконно затримали та тривалий час утримували іноземця, якого нібито розшукували в РФ за скоєння злочину. Троє правоохоронців вимагали в нього 200 тисяч доларів США, а щоб чоловік, який працює в IT-секторі, швидше віддав гроші, його били та залякували. До того ж підозрювані незаконно вдерлися до домівки потерпілого, вкрали та привласнили його особисте майно.

Коли затриманий сказав, що не має 200 тисяч, то спецслужбовці погодились отримати суму в біткоїнах.

“Отримавши 7,5 біткоїна, що в грошовому еквівалентні  становило 2,1 млн грн, співробітники СБУ підробили документи щодо часу та обставин затримання іноземця і передали його органам Нацполіції”, – розповіли в ДБР.

Наразі двох есбівців посадили під домашній арешт, а одного за систематичні порушення покладених на нього процесуальних зобов’язань відправили під варту. 

Усім їм повідомили про підозру за статтями щодо насильницького зникнення, крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, грабежі, вимаганні та перевищенні влади працівником правоохоронного органу. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter