Третина українців – проти дискримінації за сексуальною орієнтацією

Дата: 20 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Про це свідчать результати дослідження, яке здійснила GfK Ukraine на замовлення ВБО “Точка опори” у грудні 2014 року.

На думку третини респондентів у віці 15-59 років (34,4%), в Україні потрібно ухвалити закон про заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації (в запитанні наводилось пояснення, що йдеться про “заборону ситуацій, коли права людей з гомосексуальною орієнтацію обмежуються порівняно із правами людей з гетеросексуальною орієнтацією”).

Про це повідомляє Національний ЛГБТ портал України.

Зокрема, 20,8% вважають, що слід заборонити дискримінацію в усіх сферах (в сферах трудового, сімейного, спадкового права та ін.), а 13,5% – в окремих сферах (наприклад, тільки в сфері трудового права).

Водночас 36,6% не підтримують прийняття подібного закону, а 29% не змогли висловити свого ставлення до цього питання.

В Києві, центрі та на півночі країни частка прибічників ухвалення закону про заборону дискримінації більше, ніж противників, а на заході та на півдні – навпаки. На сході думки розділились навпіл.

Серед мешканців міст з населенням до 500 тис. частка прибічників більше, ніж противників, серед мешканців великих міст – навпаки. В селах думки розділились навпіл.

Прибічників ухвалення закону більше, ніж противників, лише серед людей у віці 15-19 років. Серед інших вікових груп думки розділились навпіл.

Чоловіки дещо частіше вважають, що необхідно ухвалити закон про заборону дискримінації в усіх сферах (в сферах трудового, сімейного, спадкового права), ніж жінки (23% проти 19%), жінки ж частіше обирали варіант “важко сказати”.

Опитування проводилося GfK Ukraine на замовлення ВБО “Точка опори” протягом 13-26 грудня 2014 року методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Було опитано 1000 осіб віком від 15 до 59 років в усіх областях України (включно з Києвом), окрім Автономної республіки Крим. У Донецькій та Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною. Вибірка репрезентативна за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту. Статистичне відхилення не перевищує 3,2%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter