“Трансформуємо суспільство”: трансґендерні люди вийдуть на Марш рівності масштабною колоною

Дата: 20 Червня 2019
A+ A- Підписатися

На цьогорічний Марш рівності в Києві, який відбудеться 23 червня, окремою колоною вийдуть трансґендерні люди та їхні союзники. Організатори зазначають, що колона має стати найбільшою за всю історію руху: вони очікують понад 30 учасників. 

Про це повідомляє Trans*Generation – перша в Україні організація, яка складається виключно з трансґендерних людей. 

 

Ми йдемо на Марш рівності під гаслом “Трансформуємо суспільство!” – пояснює організатор колони та лідер Trans*Generation Фрідріх Чернишов. – Наша місія – побудувати вільне від дискримінації, стигми та насильства суспільство, цінністю якого є різноманіття, унікальність ґендерних ідентичностей та їхніх виявів. На жаль, сьогодні ми продовжуємо відчувати дискримінацію з боку медичних працівників, поліцейських, державних службовців. Нам, трансґендерним людям, важко змінити документи, зокрема й через необхідність отримання психіатричного діагнозу, хоча у світі трансґендерність уже не є хворобою”. 

Нагадаємо, що на цьогорічному Марші рівності також окремою колоною вперше рушать ЛГБТ-військові.  

Центр прав людини ZMINA теж святкує прайд-тиждень та запрошує долучитись і вас. Відомо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість українців доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але у більш ніж половини громадян ЛГБТ-люди викликають настороженість. 30% опитаних не готові приймати у своєму житті гомосексуалів, але готові бути толерантними, якщо представник ЛГБТ-спільноти є туристом (37%), колегою по роботі (14,8%) та сусідом (13,8%). Водночас, за словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter