Трампу заборонили банити критиків у Twitter

Дата: 24 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Федеральний суд у Нью-Йорку ухвалив, що президент США Дональд Трамп не має права блокувати людей у Twitter, бо це порушує їхнє право на свободу слова.

Про це повідомляє Reuters.

До суду позивався Колумбійський університет та декілька обурених користувачів Twitter, яких Трамп вилучив з обговорення на відкритому форумі. Позивачі стверджували, що цим президент порушив Першу поправку конституції США.

Суддя Наомі Бухвальд, яка розглядала справу, погодилася з думкою позивачів про те, що дискусії під твітами Трампа слід розглядати як громадський форум. При цьому адвокати захисту стверджували, що Перша поправка дає очільнику США право блокувати людей, з якими він не хоче взаємодіяти.

“Хоча ми повинні визнавати і бути делікатними щодо особистих прав президента, що відповідають Першій поправці, він не може здійснювати ці права таким чином, який порушує відповідні права Першої поправки тих, хто критикує його”, – зауважила суддя на засіданні.

При цьому суд дозволив Трампу “глушити” користувачів, які йому не подобаються, але дозволяючи їм відповідати на його твіти, не порушуючи їхнього права на свободу слова.

Дональд Трамп активно користувався Twitter ще до виборів, а його слова неодноразово ставали причиною гучних скандалів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter