Трамп заборонив приймати трансґендерів до війська

Дата: 27 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про заборону приймати трансґендерів на службу у збройні сили. Однак залишив долю нинішніх військовослужбовців-трансґендерів на розсуд Пентагону.

Як передає ВВС Україна, у меморандумі, підписаному Трампом, рішення мотивується, серед іншого, високими затратами на медичне обслуговування трансґендерів.

Cеред 1,2 мільйона чинних військових понад дві тисячі можуть бути трансґендерами

Місяць тому президент Дональд Трамп несподівано написав у Twitter, що трансґендерні люди не можуть служити в армії в жодній ролі.

Він написав у Twitter, що порадився з військовими експертами і послався на “величезні медичні витрати”.

Адміністрація Барака Обами торік дозволила трансґендерам служити у збройних силах.

Але на початку липня 2017 року міністр оборони Джеймс Меттіс погодився на шість місяців відкласти прийняття трансґендерів на службу в армію.

За підрахунками Rand Corporation, серед 1,2 мільйона чинних військових понад дві тисячі можуть бути трансґендерами.

За підрахунками організації у 2016 році, медичне обслуговування трансґендерів підвищило щорічні витрати Пентагону на медичне обслуговування на щонайбільше 0,13% – близько 8,4 мільйона доларів.

Рішенням Трампа забороняється фінансувати будь-які процедури, пов’язані зі зміною статі військовими. За виключеннями тих, що вже розпочаті.

До 21 лютого 2018 року міністр оборони має представити Трампу детальний план реалізації змін.

“Наказ президента позбавитись від трансґендерів у війську та відмова у медичному обслуговуванні — це не що інше, як чистка”, – заявив Метт Торн, директор групи OutServe-SLDN, яка представляє ЛГБТ-спільноту у лавах збройних сил.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter