Трамп скасував право вибору туалетів для трансґендерів у школах

Дата: 23 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Адміністрація Дональда Трампа переглянула правила відвідування громадських туалетів для трансґендерів, що ухвалили за президента Барака Обами.

Про це повідомляє ВВС Україна

Згідно з ними, державні школи повинні дозволяти школярам-трансґендерам відвідувати туалети у відповідності зі статтю, з якою вони ідентифікують себе самі. Ці нововведення розглядалися як одне з важливих досягнень президента Барака Обами.

У середу міністерства юстиції і освіти США випустили спільну заяву, в якій йдеться, що вони вирішили скасувати попередні правила.

Як заявляв раніше прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, Трамп вважає, що цим питанням не має займатися федеральний уряд. Тому його слід лишити на розсуд влади штатів.

Адміністрація Обами випустила правила про відвідування туалетів трансґендерами в травні минулого року. Лоретта Лінч, яка тоді займала пост генерального прокурора США, пояснила, що це має захистити підлітків від дискримінації з боку однолітків.

Це рішення викликало дебати між захисниками традиційних цінностей і прибічниками соціального прогресу, які не вщухали протягом усього минулого року.

Критики рішення казали, що, ухвалюючи його, федеральний уряд перевищив свої повноваження, а також що це ставить під загрозу приватність і безпеку учнів.

“Наша боротьба проти директиви про туалети була спрямована проти спроби колишнього президента Барака Обами в обхід конгресу переписати закон, щоб підігнати його під свою політичну задачу щодо радикальних соціальних змін”, – сказав генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон.

Юридично школи були не зобов’язані дотримуватися цих правил. Однак адміністрація Обами погрожувала позбавленням держфінансування і судовими позовами тим навчальним закладам, які відмовлялися виконувати правила.

Зміни поки що ніяк не позначаться на школах, оскільки директива Обами була тимчасово заблокована суддею в Техасі ще в серпні.

Нагадаємо, у січні дітям-трансгендерам, які вважають себе хлопчиками, вперше дозволили приєднуватись до руху бойскаутів США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter