Тисячі жителів повертаються у зруйноване сирійське місто Алеппо – ООН

Дата: 05 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Тисячі мирних жителів повертаються у зруйновану східну частину сирійського міста Алеппо.

Про це інформує Reuters з посиланням на представників ООН, пише Тиждень.

В ООН зазначають, що роблять усе можливе, щоб допомогти людям заново облаштуватися у своїх будинках, надаючи гуманітарну допомогу.

За словами представника Верховного комісара ООН у справах біженців в Сирії Саяда Маліка, за останні дні приблизно 2200 сімей повернулися в район Ханан.

“Люди повертаються до східного Алеппо, щоб побачити свої магазини, свої будинки, щоб побачити, що не все розграбовано. Вони хочуть знати, чи можна повернутися додому. Тут критично холодно. У будинках немає ні вікон, ні дверей”, – сказав він.

Нагадаємо, в середині грудня сирійські урядові сили вбили щонайменше 82 мирних жителя, коли увійшли в останні райони східного Алеппо, що контролювалися сирійською опозицією. 11 жінок та 13 дітей були серед тих, кого розстріляли у чотирьох кварталах східного Алеппо.

Армія Асада майже захопила Алеппо, який був центром збройного конфлікту протягом 4 років. Однак тепер близько 100 тисяч людей бояться, що стануть жертвами репресій очільника Сирії. Раніше повідомляли, що люди ховалися в зоні, яка завширшки не більше 12 квадратних км, і вони закликали ООН полегшити їхній перехід до безпечної зони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter