Терорист Брейвік проситиме про помилування

Дата: 17 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Норвезький терорист Андерс Брейвік, який відбуває покарання за вбивство 77 людей у 2011 році, проситиме про помилування. 

Про це повідомляє Reuters.

У 2012 році Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом продовження тюремного строку необмежену кількість разів. Адвокат терориста повідомив, що скерував на його вимогу клопотання про умовно-дострокове звільнення. Новина про це спричинила миттєву реакцію в країні. Так, мер Осло Раймонд Йогансен написав у своєму твітері, що Брейвік ніколи не вийде на волю. 

“Ніколи!” – бурхливо відреагував Йогансен. 

У 2018 році ЄСПЛ відхилив скаргу Брейвіка на нібито “нелюдські” умови в норвезькій в’язниці, які принижують його гідність. Терорист стверджував, що ізоляція в одиночній камері порушує Європейську конвенцію з прав людини. Водночас заяву до суду Брейвік подав під новим ім’ям – Фйотольф Гансен. Відомо, що чоловіка тримають у камері площею 31,5 квадратного метра. У нього є доступ до книжок. В ув’язненні чоловік зміг заочно закінчити відділення факультету політології університету в Осло і написав мемуари.

Нагадаємо, що Брейвіка визнали винним в організації та вчиненні теракту в Осло 2011 року, внаслідок якого загинули 77 осіб, а 151 дістала поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter