Терористи не дотримуються угод і продовжують обстріли

Дата: 16 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Збройні формування на сході не дотримуються підписаних угод: за добу бойовики 112 разів завдавали ударів по позиціях сил антитерористичної операції.

Про це заявив речник АТО Анатолій Стельмах, повідомляє “Радіо Свобода“.

Незаконні збройні формування не дотримуються підписаних угод. З початку режиму “тиша” противник 31 раз застосував реактивні системи залпового вогню, 4 рази танки, 56 артилерію та міномети. Кількість обстрілів наших позицій на дебальцівському напрямку в порівнянні з іншими днями навіть збільшилася. За добу 88 разів терористи завдали ударів по Дебальцевому та навколишніх селищах, використовуючи практично усі види зброї“, – повідомив Анатолій Стельмах.

“Терористи від своїх кураторів отримали наказ за будь-яку ціну взяти Дебальцеве та спровокувати наших військових. Для цього ще вчора злочинці планували обстріляти місто Донецьк“, – повідомив речник АТО.

Однак інтенсивність обстрілів  на луганському та донецькому напрямках дещо зменшилася, зазначив він.

Тим часом, як пише портал informator.lg.ua, до Луганська почали приїжджати автомобілі з тілами бойовиків, загиблих у боях в районі міста Дебальцеве. Джерело видання повідомляє, що загін “ополченців” було розбито ще 11 лютого, але тільки зараз з’явилася можливість забрати тіла. З 200 членів угруповання повернулися тільки близько 20.

Родичі загиблих луганчан розповіли, що вже близько двох місяців бойовики не отримували обіцяну платню, при цьому витрати на поховання лягли на плечі близьких. Від керівництва “ЛНР” не вдалося домогтися навіть спеціального місця на кладовищі, на якому ховають “героїв республіки”. Цим питанням, як їм повідомили, займається особисто Плотницький (голова “ЛНР” – ред.)”, – пише видання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter