Термін самоізоляції через коронавірус зменшили до п’яти днів

Дата: 07 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я України зменшило до п’яти днів термін самоізоляції через коронавірусну хворобу в разі відсутності симптомів коронавірусу. 

Про це повідомили в Кабміні. 

Фото: ohchr.org

Самоізоляцію можна буде завершити за відсутності симптомів захворювання через п’ять днів від дати їхньої появи або від дати отримання позитивного тесту. Окрім цього, скоротили тривалість амбулаторно-поліклінічного і стаціонарного лікування.

Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів, а повторне тестування на ковід йому могли проводити також не раніше ніж за 10 днів з часу появи симптомів чи першого позитивного тесту.

Відтепер повторне тестування можна проводити вже через п’ять днів від дати появи симптомів або отримання позитивного ПЛР-тесту. Якщо людина отримала такий тест та не має симптомів, самоізоляцію можна завершувати.

Змінили й вимоги до повторного тестування. Тепер підтвердженим вважається випадок коронавірусу без явних симптомів, але з позитивним експрес-тестом на антиген. Основна умова проведення такого тексту – це контакт із підтвердженим випадком хвороби. Раніше підтвердження експрес-тестами було досить лише для тих, у кого були наявні симптоми, а для безсимптомних хворих необхідним залишався ПЛР-тест.

Більшу увагу в МОЗ вирішили приділяти й відстеженню контактів випадків коронавірусу.

Відтепер у червоних зонах  відстежуватимуть лише контакти високого ризику інфікування та тяжких наслідків захворювання. Такими вважатимуть членів сім’ї інфікованого, вразливих контактних осіб за станом здоров’я, а також осіб, які перебувають у закритих приміщеннях з високим ступенем ризику, як-от лікарні та установи довготривалого догляду.

“Ті, хто отримав повний курс щеплення та ревакцинацію, вважатимуться контактами низького ризику”, – зазначили в уряді. 

Нагадаємо, що нещодавно уряд Норвегії оголосив про скасування більшості обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу, та зменшив термін ізоляції інфікованих до чотирьох днів.

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter