Тепер відомо, кому не догодив Меджліс

Дата: 16 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу Поклонську попросили зареєстровані в анексованому Криму громадські кримськотатарські організації.

Як раніше повідомляв Центр інформації про права людини, прокурор окупаційної російської влади в Криму Наталя Поклонська вручила першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову копію позову до Верховного суду Криму про заборону діяльності Меджлісу.

Поклонська пояснила своє рішення тим, що “останнім часом в прокуратуру республіки Крим постійно надходять звернення від кримськотатарського населення, в тому числі від керівників об’єднань кримськотатарських, з проханням визнати протиправною і провокаційною діяльність даної незареєстрованої в Російській Федерації організації”.

Копію звернення громадських кримськотатарських організацій на своїй сторінці в Facebook оприлюднив Наріман Джелял, публікує кримськотатарська газета Avdet.

Звернення до прокуратури підписали п’ять організацій – “Кирим бірлігі”, “Кримські татари – опора Криму”, “Комітет кримськотатарської молоді”, “Рада кримськотатарських старійшин”, “Національна культурна автономія кримських татар в міському окрузі Судак”.

Зокрема, заявники обурені “що не припиняються спроби незареєстрованої організації Меджліс кримськотатарського народу та її прихильників дискредитувати працьовитий кримськотатарський народ, розпалити міжнаціональну ворожнечу на території Криму”.

Нагадаємо, глава Меджлісу, депутат Верховної Ради Рефат Чубаров раніше був оголошений в Росії в розшук. Колишньому голові Меджлісу Мустафі Джемілєву заборонений в’їзд на територію Росії. А правозахисний центр “Меморіал” визнав політв’язнями заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза та кримськотатарських активістів Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі, обвинувачених у справі про масові заворушення в Сімферополі в 2014 році, також відомої як “справа 26 лютого”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter