Тенісистка Пен Шуай зникла після того, як заявила, що її зґвалтував колишній віцепрем’єр Китаю

Дата: 20 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Найвідоміша у світі китайська тенісистка, переможниця 25 турнірів WTA Пен Шуай загадково зникла після публічного викриття сексуального насильства з боку 75-річного керівника Політбюро Комуністичної партії КНР. ООН вимагає провести розслідування.

Про це повідомляє The Guardian.

Джерело: facebook.com/kharytonovarthur

Важливо отримати правдиву інформацію про її місце перебування і стан здоров’я. Ми наполягаємо на проведенні прозорого розслідування заяв тенісистки про сексуальне насильство“, — заявила Ліз Троессел, прессекретар комісара ООН з прав людини.

На початку листопада спортсменка у своєму акаунті у китайській соціальній мережі Weibo розповіла, що її примушували до сексу з Чжаном Гаолі, який у 2013-2018 роках обіймав посаду віцепрем’єра Держради Китаю.

Я не могла описати, як мені було огидно, і скільки разів я запитувала себе, чи я все ще людина? Відчуваю себе ходячим мерцем”, — писала Пен.

Пост китайської тенісистки став першим публічним викриттям сексуального насильства вищим керівництвом Комуністичної партії Китаю в історії.

Однак спортсменка швидко видалила його, і відтоді про неї нічого не чути, сторінка повністю заблокована. Після цього WTA закликала провести розслідування.

17 листопада китайський державний телеканал CGTN опублікував листа, якого начебто написала Шуай у відповідь на заклик до слідства від Жіночої тенісної асоціації.

Що стосується останніх новин, які опублікували на сайті WTA, то їхній зміст я не підтверджувала, вони були опубліковані без моєї згоди. Твердження про сексуальне насильство не відповідають дійсності. Я не зникла, я у безпеці. Я просто відпочивала вдома, зі мною все гаразд. Якщо WTA опублікує ще якісь новини про мене, будь ласка, узгодьте їх зі мною“, — йдеться в оприлюдненому листі.

Викрадення Пен викликало хвилю занепокоєння у спортсменів по всьому світу, особливо напередодні кривавої Олімпіади у Пекіні в 2022 році.

Наомі Осака, Серена Вільямс, Новак Джокович, Біллі Джин КінгКріс Еверт, Еліна Світоліна уже опублікували позиції з вимогою негайно забезпечити безпеку Пен.

WTA заявила про готовність боротися з Комуністичною партією Китаю, в тому числі ціною мільярдів доларів США та втрати штаб-квартири у Пекіні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter