Телеведуча Регіна Тодоренко випустила документальну стрічку про домашнє насильство

Дата: 04 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Співачка й телеведуча Регіна Тодоренко, яка раніше звинуватила жінок у тому, що їх б’ють чоловіки, створила документальну стрічку “А що я зробила, щоб допомогти?” про домашнє насильство.  

Фільм Тодоренко розмістила на своєму каналі в ютубі 3 травня. Наразі він зібрав більш ніж мільйон переглядів. 

Документальна стрічка триває понад годину. У ній ведуча розмовляє з провідними російськими психологинями та психотерапевтками, правозахисницями, адвокатками й іншими експертками, які працюють із проблемою домашнього насильства. Вони, зокрема, розповідають про те, чому вирішили зайнятися цією темою, говорять про проблеми судової та правоохоронної системи, обвинувачення жертви та інші аспекти. 

Раніше на ютуб-каналі PeopleTalk TV з’явилось інтерв’ю Тодоренко та її чоловіка, російського співака Влада Топалова. Під час розмови телеведуча, зокрема, назвала “психологічно хворими” жінок, які кажуть про те, що їх б’ють чоловіки, та запитала: “А що ти зробила для того, щоб він тебе не бив?” 

Такі висловлювання Тодоренко спричинили великий резонанс, російський журнал Glamour позбавив її титулу “Жінка року”, вказавши, що “будь-яке насильство, зокрема булінг, неприпустиме”. Крім того, компанія “PepsiCo Росія” зупинила рекламну кампанію за участю телеведучої. 

Згодом Тодоренко вибачилася за свої слова. 

“Я вирішила розібратися в проблемі і весь цей тиждень спілкувалася з провідними експертами в галузі домашнього насильства. Результатом став фільм, який допоможе позбутися стереотипів у цьому питанні та розповість, що робити, якщо це сталося з вами або з кимось із ваших знайомих”, – зазначає телеведуча в дописі в інстаграмі та додає:

“Можливо, в один день варто було втратити титули, контракти, довіру глядачів, щоб почути сотні тисяч голосів, які потребують допомоги. Якщо ви подивитеся цей фільм, отже все було не дарма”. 

Усі кошти від монетизації фільму Тодоренко пообіцяла спрямувати до фондів боротьби з домашнім насильством. 

Читайте також: “Завдання – вижити”: як жінкам уберегти себе від домашнього насильства в умовах карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter