Система Helsi запустила сервіс, який розшифровує результати аналізів за допомогою штучного інтелекту

Дата: 10 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У мобільному застосунку Helsi з’явився новий безоплатний сервіс – Helsi+, який дозволяє користувачам аналізувати результати своїх лабораторних досліджень та отримувати детальні рекомендації стосовно харчування, фізичної активності та режиму дня.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці системи.

Фото: Helsi

Для користування Helsi+ пацієнтам необхідно оновити застосунок, дозволити оброблення своїх даних і завантажити результати аналізів у форматі PDF у додаток. Після цього система на основі штучного інтелекту проведе їхній аналіз.

Наразі Helsi+ працює з результатами аналізів, проведених у мережі лабораторій “Сінево”, “Діла” та “Ескулаб”. Сервіс здатен аналізувати лише загальні аналізи крові та сечі, оскільки це найпоширеніші дослідження для визначення стану здоровʼя. Helsi+ аналізує лише результати конкретного користувача, беручи дані з його профілю.

“Helsi+ – це певна еволюція застосунку, яка дає людині можливість не тільки реагувати на вже наявну проблему, а й привчити себе слідкувати за здоровʼям за допомогою сучасних технологій”, – зазначив генеральний директор медичної інформаційної системи Helsi Євген Донець.

Нагадаємо, що Національна служба здоров’я України презентувала “Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнтів”. Його можна завантажити та мати із собою в телефоні на випадок, якщо доведеться звернутися по медичну допомогу.

У застосунку можна знайти таку інформацію:

  • що таке програма медичних гарантій;
  • що таке пакети медичних послуг;
  • які послуги можна отримати в лікаря первинної медичної допомоги;
  • що охоплює пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”;
  • що входить до пакета “Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги”;
  • які ліки входять до програми “Доступні ліки” та як їх отримати безоплатно або з частковою доплатою;
  • яку інформацію можна отримати в контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77;
  • як подати скаргу в разі порушення прав пацієнта на безоплатні медичні послуги.

Завантажити застосунок можна за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter