Світ має проаналізувати дієвість Загальної декларації прав людини — Лубінець

Дата: 07 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Світ повинен проаналізувати, наскільки працює Загальна декларація прав людини, системи та інструменти, які захищають права людини у світі.

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час брифінгу на конференції у Києві “Свобода або страх”, передає кореспондент видання ZMINA.

Дмитро Лубінець

Омбудсман констатував, що Росія нав’язує свій порядок денний через агресії, як це було у Молдові, Грузії та відбувається в Україні. Міжнародна система показала своє занепокоєння та жодної ефективності.

“Усі ці роки міжнародна спільнота тиснула на Україну, що ми маємо, зокрема, внести якісь зміни до Конституції на вимогу Росії. Така політика призвела до нової агресії РФ”, — прокоментував Дмитро Лубінець.

Омбудсман наголосив, що системи та інструментів захисту прав людини не існує.

“Такої системи не існує. Це примара, яка існує у головах політиків, які про це говорять, що, мовляв, ця система існує”, — сказав Дмитро Лубінець.

На його переконання, зокрема міжнародні організації мають бути учасниками цієї системи захисту із дієвими інструментами, а не постійно висловлювати занепокоєння, які не призводять до жодних результатів.

Ми прийшли до того, що світ, на мій погляд, поринає у вирву агресій та збройних конфліктів на різних континентах.

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради з прав людини

Він виступає за те, щоб міжнародні організації політично ізолювали такі країни, які не бажають жити за загально визнаним міжнародним гуманітарним правом, зокрема, анулюючи їх членства в міжнародних організаціях.

“Таких членів треба виключати з тим, щоб вони змінювалися. Крім того, потрібно економічно ізолювати такі країни. Російська сторона розуміє сильні кроки, такі як виключення з Ради Європи”, — сказав Омбудсман. 

Як відомо, Лубінець неодноразово критикував реакцію інституцій у світі на міжнародні злочини в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter