Свідки обвинувачення у справі кримської татарки Еміне Зекеряєвої не з’явилися на засідання “суду”

Дата: 04 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму 3 квітня відбулося перше засідання Кіровського “райсуду” у кримінальній справі 25-річної жительки міста Старий Крим Еміне Зекеряєвої за нібито “неповідомлення про злочин”: свідки обвинувачення не з’явилися на суд, тому у слуханнях оголосили перерву до 10 квітня.

Про це у відеокоментарі повідомив адвокат обвинувачуваної Еміль Курбедінов.

Фото: “Кримська солідарність”

Він розповів, що під час засідання прокурор зачитав обвинувальний висновок. Після цього мали викликати свідків обвинувачення, однак ті до суду не з’явилися. Через це у справі оголосили перерву. Наступне засідання заплановане на 10 квітня о 14.20.

Курбедінов наголосив на тому, що справжня причини порушення кримінальної справи проти Еміне – її відмова співпрацювати з органами ФСБ.

“У кримінальному кодексі РФ є така стаття, вона, так би мовити, “гумова”, і дозволяє зі звичайних громадян робити таких собі співробітників ФСБ”, – пояснив він.

Адвокат підкреслив, що обвинувачення, висунуте проти Еміне Зекеряєвої, абсолютно абсурдне.

Нагадаємо, що у грудні 2024 року співробітники ФСБ РФ за матеріалами поліції порушили кримінальну справу проти 25-річної жительки тимчасово окупованого міста Старий Крим Еміне Зекеряєвої за нібито “неповідомлення про злочин” через спілкування 2016 року в соцмережі з громадянкою України, з якою вона колись разом навчалась і яка перебувала на території Сирії.

Як повідомили у Представництві президента України в АРК, за версією окупантів, Зекеряєва 2016 року спілкувалась у соцмережі “Вконтакте” з громадянкою України, яка перебувала на території Сирії, і не повідомила про це листування окупаційним спецслужбам. Дівчина нібито входила до озброєного формування, яке має “суперечливі інтересам РФ цілі”.

Санкція інкримінованої кримській татарці статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до 100 тисяч рублів, або в розмірі заробітної плати чи іншого доходу засудженого за період до шести місяців, або примусові роботи на строк до одного року, або позбавлення волі на той самий строк.

У Еміне Зекеряєвої – двоє неповнолітніх дітей дошкільного віку.

Про ситуацію в окупованому Криму також читайте у матеріалі ZMINA 

Примус до доносів: у Криму повернулися до практики переслідувань за неповідомлення про злочин

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter