Свідку в справі Сєнцова-Кольченка потрібна допомога правозахисників

Дата: 03 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Свідку в справі Олега Сєнцова та Олександра Кольченка, який відмовився давати свідчення, потрібен адвокат і допомога правозахисників.

Як розповів “Укрінформу” адвокат Сєнцова Володимир Самохін, ключовий свідок у справі Геннадій Афанасьєв не лише відмовився від дачі показань, але й заявив, що попередні свідчення були дані під примусом, що можна трактувати і як психологічний тиск, і як фізичну силу.

Він зазначив, що тепер Афанасьєву обов’язково потрібен адвокат і увага з боку правозахисників. Не кажучи вже про слідчі дії з приводу того, хто і яким чином здійснював на нього тиск.

“Заява Афанасьєва стала сенсацією. Цього ніхто не очікував. Але після цього мужнього вчинку Геннадію потрібен особливий захист. І ми вже зробили деякі дії в цьому напрямку. Однак поки я не можу озвучувати їх в публічному просторі“, – сказала адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що звинувачення в тероризмі проти українського режисера Олега Сєнцова і еколога Олександра Кольченка повинні бути зняті. “Існують серйозні побоювання, що ці двоє стали мішенню російської влади виключно через свою опозицію до російської інтервенції в Криму та подальшої анексії півострова“, – зазначив прес-секретар українського представництва Amnesty International Богдан Овчарук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter