Суспільне заявило про консервацію телецентру “Олівець”

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правління Суспільного мовлення ухвалило рішення про консервацію приміщення Київського телецентру “Олівець” на період воєнних дій через безпекові ризики висотної будівлі, а також задля мінімізації енерговитрат та економії бюджетних коштів.

Про це повідомив член правління Суспільного, відповідальний за операційну діяльність, Родіон Кочубей.

Джерело: Zruchno.Travel

Він уточнив, що працівники Суспільного в будівлі зараз не працюють. Вони залишили телецентр із початком повномасштабного вторгнення через питання безпеки, оскільки одні з перших ракетних ударів були по київській телевежі, що розташована поруч з “Олівцем”. Унаслідок цього будівля зазнала пошкоджень.

“Питання залишатися там чи ні не стояло. Варто враховувати, що “Олівець” – це 24-поверховий хмарочос, де під час повітряної тривоги відключаються ліфти. До бомбосховища треба спускатися пішки тривалий час, що також небезпечно для людей”, – сказав Кочубей.

Зараз співробітники Суспільного працюють з інших локацій та офісів, зокрема в історичній будівлі на Хрещатику та Будинку звукозапису. Значна частина людей працює дистанційно і в офісах у різних регіонах країни.

Друга причина консервації “Олівця” пов’язана з питанням енергетичної безпеки та заощадженням ресурсів газу, третя – з економією бюджетних коштів.

“Цього року в нас був бюджет виживання, коли фінансування виділено лише на декілька статей, серед яких значну частку складає оплата комунальних послуг. Щорічно лише на обслуговування та утримання “Олівця” йде понад 100 млн грн, що включає комунальні витрати, податок на землю, видатки на персонал”, – уточнив Кочубей.

За його інформацією, фінансування Суспільного на наступний рік становить 1504 млн гривень, що на 367 млн менше, ніж цьогорічний бюджет. За таких умов компанія має опрацьовувати різні варіанти економії бюджетних коштів і шукати можливості для вироблення контенту.

Нагадаємо, що російські загарбники поцілили в київську телевежу на початку повномасштабного наступу – 1 березня 2022 року. Пошкоджень зазнала апаратна, п’ятеро людей загинули, ще п’ять отримали поранення. Через вибух у телецентрі “Олівець” повилітали шибки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter