Суди в Аргентині заблокували трудові реформи президента, у яких ішлося про скорочення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами

Дата: 10 Січня 2024
A+ A- Підписатися

10 січня в Аргентині суди тимчасово заблокували трудові реформи президента Хав’єра Мілея, оскільки вони “підривають базовий захист працівників”. Зміни до законодавства, які пропонує президент, охоплюють скорочення вихідної допомоги та обмежують відпустку у зв’язку з вагітністю й пологами.

Про це повідомляє Telegraph.

Фото: Tomas Cuesta / REUTERS

Як пише видання, Мілей представив пакет реформ, спрямованих на дерегулювання економіки країни.

Профспілки заявили, що зміни підірвали базовий захист працівників, оскільки охоплюють скорочення вихідної допомоги, обмежують відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, збільшують випробувальний термін з трьох до восьми місяців та обмежують право працівників на страйк у пошуках сприятливіших умов. Також мали бути скорочені 7 тисяч робочих місць на державній службі.

Загальна конфедерація праці (CGT), головна профспілкова федерація Аргентини, подала до суду через цю реформу. Суд тимчасово заблокував трудову реформу й тепер повинен ухвалити остаточне рішення про те, чи припустимі ці реформи згідно з аргентинським законодавством без схвалення конгресу.

Своєю чергою адміністрація Мілея заявила, що планує оскаржити блокування реформ.

Хав’єр Мілей обійняв посаду президента Аргентини в грудні 2023 року. У ЗМІ повідомляли, що після його приходу до влади журналістки в країні, які висвітлюють феміністичні теми, почали отримувати погрози й зазнавати переслідувань. Багато медійниць повідомили, що їм стало складно працювати, а деяким довелося виїхати з країни через небезпеку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter