Суддя, якого підозрюють у шахрайстві, може допомагати росіянам тиснути на українських військових у полоні

Дата: 08 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у держаній зраді повідомили судді Брянківського районного суду Луганської області, який може працювати на російські спецслужби. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Світлина підозрюваного, яку виклали слідчі, та фото судді Снєгірьова, опубліковане на сайті blog.prosud.info

Імені підозрюваного не називають, але за фото, що виклали слідчі, нескладно упізнати Снєгірьова Віталія Андрійовича. Торік йому вже оголошували підозру у шахрайстві, бо він міг стати громадянином Росії, але приховати це, щоб отримувати майже два мільйони гривень зарплати українського судді. Активісти звертали увагу на Снєгірьова задовго до цього. 

Нова підозра стосується ймовірної роботи колишнього судді на російські спецслужби. Слідчі кажуть, що Снєгірьов з 2014 року не здійснює правосуддя та переховується у Росії. Втім, за завданням ФСБ він збирав дані, фотографії, контакти телефонів та посади суддів з активною проукраїнською позицією з листувань, звідки його не видалили. 

Слідчі кажуть, що особливо цікавою росіянам була інформація про діяльність українських військових, які знаходяться в полоні. Цікавою вона була, бо надалі російські спецслужбовці тиснули на полонених під час допитів. 

“Суддя передав представнику держави-агресора фотознімки військовослужбовця, який потрапив у полон до РФ, для подальшого вербування його сина”, – розповідають про один з епізодів слідчі. 

Максимальна санкція статті, що закидають Снєгірьову, передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що підозру отримала адвокатка з Мелітополя, яка в окупації працює “суддею”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter