Суд звільнив командира “ДНР” від кримінальної відповідальності

Дата: 26 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Краматорський міський суд звільнив від кримінальної відповідальності командира одного з підрозділів “ДНР”.

Він добровільно здався українським правоохоронцям та зізнався в участі в незаконному збройному формуванні, передає прес-служба Генпрокуратури. 

“Встановлено, що мешканець міста Ясинувата Донецької області у червні 2014 року вступив до лав терористичної організації “ДНР”, де брав участь в озброєній караульній службі з охорони об’єктів інфраструктури у м. Слов’янськ та забезпечував контрольно-пропускний режим на блокпостах. Вже у липні 2014 року він став так званим заступником командира інженерного підрозділу, що здійснював фортифікаційні роботи у Шахтарському районі”, – йдеться в повідомленні відомства. 

Як розповіли у Генпрокуратурі, у березні минулого року чоловік склав присягу “ДНР” та був призначений командиром одного з підрозділів так званого “Міністерства оборони ДНР”. У жовтні він здався українським військовим на одному з блокпостів, сказано у повідомленні.

“Згідно законодавства України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності”, – пояснили в Генпрокуратурі.

Відповідно до рішення суду, чоловік не відповідатиме за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter