Суд залишив під вартою чотирьох полонених моряків

Дата: 27 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Московський міський суд відхилив апеляційні скарги на продовження строків тримання під вартою чотирьох українських моряків – Андрія Артеменка, Андрія Ейдера, Василя Сороки і Олега Мельничука.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Адвокат моряків Микола Полозов розповів, що строки тримання залишили без змін. Також сьогодні суд має розглянути апеляційні скарги на продовження строків тримання щодо Богдана Небилиці, Юрія Будзила, Володимира Лисового та Юрія Без’язичного. 

Водночас під час засідання до будівлі міського суду Москви на одиночний пікет з плакатом “Звільнити українських моряків! Виконати рішення Трибуналу ООН! Піратству — ні! Цивілізації — так!” вийшла активістка Ольга Мазурова. 

Як відомо, нещодавно Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити українські військові кораблі, а також 24 захоплених моряків, які перебувають у полоні в РФ з кінця минулого року. Водночас речник президента РФ Дмитро Пєсков уже заявив, що позиція Кремля щодо можливості звільнення захоплених українських моряків залишається незмінною.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон моряків російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян дістали поранення. Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до шести років позбавлення волі. Під час допитів усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими. Згодом ООН визнала моряків військовополоненими, а правозахисна організація “Меморіал” – політв’язнями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter