Суд зобов’язав СБУ відкрити справу за держзраду проти кримськотатарського бізнесмена

Дата: 14 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав СБУ відкрити кримінальне провадження проти кримськотатарського бізнесмена і політика Ленура Іслямова.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на відповідне рішення суду.

Рішення суд виніс після того, як на бездіяльність СБУ пожалівся адвокат Валентин Рибін, який захищає інтереси Петра Михальчевського – чиновника, затриманого минулого року та звинуваченого в держзраді за співпрацю з окупаційною владою Криму. Ісмлямов проходить у справі Михальчевського як свідок обвинувачення.

За словами Рибіна, 28 січня він подав до СБУ заяву з проханням відкрити кримінальне провадження про державну зраду і сепаратизм проти Іслямова, проте силовики проігнорували це. У своїй заяві адвокат наголосив, що Іслямов з 4 квітня по 28 травня 2014 року обіймав посаду виконувача обов’язків віце-прем’єра російського уряду анексованого Криму. У заяві він стверджує, що в такий спосіб Іслямов “перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту” і завдав “шкоди суверенітетові і територіальній цілісності України”.

Рішення Шевченківського райсуду Києва від 11 лютого зобов’язує СБУ невідкладно внести дані, викладені адвокатом, до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За словами Рибіна, своєю заявою проти Іслямова він хоче показати, що зараз “в Україні у подібних справах правосуддя застосовується вибірково”.

Сам Іслямов, який нині володіє кримськотатарським каналом АТR, не відповів на дзвінки журналістів “Крим.Реалії”, а СБУ повідомила, що їм наразі не відомо про рішення суду.

Журналісти “Крим.Реалії” наголошують, що до уряду окупованого Криму Іслямова нібито делегував Меджліс кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter