Суд заарештував колишнього “беркутівця” по справі Небесної сотні

Дата: 28 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підполковника спецпідрозділу “Беркут” Олега Янішевського.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

Суд залишив Янішевського під вартою до 20 серпня. 

26 червня Генпрокуратура повідомила про затримання підполковника міліції – заступника командира полку міліції спеціального призначення головного управління МВС України в Києві (колишнього “Беркуту”). Його підозрюють у вчиненні 20 лютого 2014 року у складі загону працівників роти “Беркуту” вбивств 39 учасників акції протесту на вулиці Інститутській в Києві та у керівництві діями цього загону.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. До цього часу винних у цих злочинах не встановили.

Водночас у ГПУ також заявляють, що всі бійці спецпідрозділу “Беркут”, які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені.

Проте наразі в суді розглядають справу лише проти колишніх “беркутівців” Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти “Беркуту” Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter