Суд визнав незаконним арешт росіянки, звинуваченої у державній зраді

Дата: 16 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Московський міський суд визнав незаконним арешт багатодітної матері з Вязьми Світлани Давидової, звинуваченої у державній зраді за дзвінок до українського посольства.

Суд задовольнив апеляцію адвокатів на рішення Лефортовського суду Москви – суддя заявила, що підстав для арешту Давидової не було, повідомляє “Радіо Свобода“.

Захист Давидової подав скаргу на арешт своєї підзахисної після того, як призначений їй державний адвокат вирішив не оскаржувати рішення суду.

Нагадаємо, мешканку Вязьми Смоленської області Росії затримали 21 січня. Її звинуватили у державній зраді. Її чоловік розповів, що одного разу вона їхала в маршрутці та почула розмову військового частини ГРУ, розташованої біля їх будинку – він говорив, що його з товаришами “невеликими групами переправляють до Москви, обов’язково в цивільному, а звідти далі у відрядження”. Жінка вирішила, що мова йде про Донецьк, та зателефонувала до українського посольства, щоб про це повідомити.

Вона перебувала у СІЗО півтора тижні. Понад 40 000 підписів було зібрано під зверненням до президента Росії Володимира Путіна із закликом звільнити з-під варти Світлану Давидову, після чого арешт змінили на підписку про невиїзд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter