Суд виправдав суддю, який позбавив автомайданівця прав

Дата: 08 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Святошинський райсуд Києва виправдав суддю Києво-Святошинського райсуду Київської області Владислава Лисенка, якого обвинувачували у незаконному позбавленні водійських прав активіста Автомайдану.

Про це повідомив суддя Сергій Дячук, передають “Українські новини”.

“Лисенка Владислава Вікторовича – виправдати, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання скасувати”, – озвучив він вирок.

Суддю Лисенка обвинувачували в тому, що 29 січня 2014 року він виніс незаконне рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану, який начебто брав участь в автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича у Межигір’ї.

При цьому активіст Автомайдану довів, що у вказаний час перебував у зовсім іншому місці, і в автопробігу участі не брав.

У березні 2014 року суд апеляційної інстанції задовольнив його скаргу і скасував рішення судді Лисенка про позбавлення його водійських прав.

Суддя Дячук у вироку визнав, що суддя Лисенко виніс незаконне рішення, але підкреслив, що немає доказів наявності у нього умислу, як це передбачено ст. 375 Кримінального кодексу.

Після оголошення вироку прокурор повідомив агентству, що має намір вивчити судове рішення і потім розглянути доцільність внесення апеляції.

Вирок судді Лисенку є першим вироком суддям, що виносив рішення проти активістів Євромайдану.

У коментарі “Українській правді” адвокат потерпілих і свідок у суді Роман Маселко пояснив це рішення тим, що прокуратура подавала до суду справу, знаючи , що вона розвалиться.

Зокрема, за його словами, всі обвинувачення базувалися лише на його свідченнях.

“Це однозначно неправильно. Прокуратура могла і мала зібрати більшу доказову базу. І вона була. Зокрема Лисенко виніс не лише одне рішення, а до 10 рішень щодо Автотомайдану. І прокуратура повинна була розглядати всі ці рішення в комплексі. А також дослідити і перевірити мої свідчення щодо впливу на даного суддю з боку голови суду. А прокуратура навіть не провела одночасний допит мене і судді”, – сказав Маселко.

Адвокат додав, що пропонував на судовому засіданні провести дослідження з застосуванням поліграфу.

“Прокуратура на досудовій стадії про це не подумала. Не були допитані інші свідки. Не встановлено, чому справи Автомайдану в цьому суді розглядалися лише двома суддями”, – додав він.

Маселко уточнив, що досудове слідство вела Київська обласна і Київська міська прокуратури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter