Суд відпустив Радченка (Рубєжа) на поруки

Дата: 12 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд міста Києва відпустив екс-командира роти “Айдару” Ігоря Радченка (“Рубєжа”) на поруки трьох народних депутатів.

Про це повідомляє Громадське.

“Я бачив його в дії, останні два роки я підтримував з ним зв’язок, саме тому зараз я тут… Я переконаний, що людина має бути на свободі і доводити свою невинуватість. Але якщо він винний – нехай відповідає за це”, — прокоментував народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко, один із депутатів, який хотів взяти на поруки Радченка.

Як заявляв адвокат підозрюваного, його дружина зараз у декретній відпустці, а всі діти неповнолітні, тому їм необхідна його підтримка.

Військова прокуратура інкримінує Радченку грабежі, мародерство, крадіжки автомобілів, участь у злочинному угрупованні та інші злочини.

За словами військового прокурора, присутність багатьох бійців на суді можна розцінювати як тиск на суд.

“До того ж судді можуть ще пам’ятати ситуацію в Печерському суді”, — додав він.

Як передають Українські новини, підозрюваного взяли на поруки депутати “Самопомочі” Олександр Опанасенко, РПЛ Андрій Артеменко і “НФ” Хвіча Мепарішвілі.

Нагадаємо, Генпрокуратура 1 червня повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони “Айдар” Валентину Лихоліту і Ігорю Радченко у скоєнні ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Вранці 2 липня протестувальники перекрили вулицю Хрещатик з вимогою змінити запобіжний захід Лихоліту. Ввечері 2 липня суд відпустив Лихоліта на поруки народних депутатів  Єгора Соболєва, Семена Семенченка, Ігоря Мосійчука та Андрія Лозового.

Журналістка Центру громадянських свобод Марія Томак у статті-розслідуванні наводить докази та свідчення того, що Радченко причетний, зокрема, до збройного нападу на ТРК “Акцент”, викрадення людини та суперечливої смерті свого підлеглого, яка була визнана самогубством.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter