Суд відпустив підозрюваного у вбивстві активіста Олешка – журналістка

Дата: 07 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Печерський суд Києва провів неанонсоване засідання, на якому відпустив під домашній арешт головного підозрюваного в організації вбивства бердянського активіста Віталія Сармата Олешка Михайла Сігіду.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Наталія Седлецька.

Засідання провели, за її словами, у ніч з 6 на 7 червня.

“Суддя Вовк відпустив з-під варти Михайла Сігіду. Друзі Олешка переконані, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, який по факту контролює Бердянськ і місцеві силові структури”, – написала Седлецька. 

Журналістка наголосила, що Сігіда не тільки головний підозрюваний в організації вбивства, а й ключова людина, яка могла б дати свідчення щодо справжнього замовника.

“Журналісти ретельно стежили за кожною спробою витягти Сігіду з-під варти, регулярно ходили на суди. Резонанс ламав цей план. Цього разу все організували по-тихому, суду довелося засідати посеред ночі. І вже завтра Сігіда має вирушити до Бердянська “під домашній арешт”, – підкреслила вона.

Як відомо, Віталій Олешко – антикорупційний активіст, у минулому командир відділення, солдат батальйону “Донбас”. Брав участь у боях під Іловайськом, після чого потрапив у полон на шість місяців. Виступав проти політики народного депутата Олександра Пономарьова, голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля та мера Бердянська Володимира Чепурного.

Активіста вбили в Бердянську 31 липня минулого року пострілом у спину. У перші дні після злочину суд арештував чотирьох підозрюваних у скоєнні вбивства. Згодом перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін заявив, що вбивство активіста було замовним. У вересні Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя арештував підозрюваного в організації вбивства – 38-річного місцевого бізнесмена Михайла Сігіду. На нього як організатора вказав один з підозрюваних – боєць “Торнадо” Артем Матюшин. За його словами, Сігіда пояснив, що Олешко “рекетир і вимагач”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter