Суд у Таджикистані оштрафував іменинника на 633 долари за торт

Дата: 29 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Суд присудив 25-річному мешканцю Душанбе Аміру Ісаєву штраф у розмірі 4000 сомоні (близько 633 доларів). Молодика звинуватили в тому, що він пригощав друзів тортом в кафе у свій день народження.

Про це повідомляє Lenta.Ru з посиланням на російський “Інтерфакс”.

Кримінальну справу проти безробітного Ісаєва порушила прокуратура на підставі фотографій, які він виклав на своїй сторінці в мережі Facebook. На них зображені він, його друзі, а також торт.

Суддя вирішив, що іменинник порушив 8-ту статтю закону республіки “Про впорядкування урочистостей”, в якій йдеться, що “День народження відзначається добровільно тільки в сімейному колі”.

Ісаєв наполягав, що нічого не святкував. “Не було подарунків, не було тостів, навіть на торті, який я приніс, не було ані свічок, ані написів. На 13 осіб рахунок склав 540 сомоні”, – сказав він під час судового засідання. Він зауважив, що кожен сам платив за своє замовлення.

Свідки підтвердили достовірність розповіді Ісаєва, однак суд не дослухався до їхніх тверджень. Тепер Амір Ісаєв сподівається на апеляцію у вищій інстанції.

Закон “Про впорядкування урочистостей” ініціював президент Емомалі Рахмон в 2007 році. Він жорстко лімітує кількість гостей, страв і автомобілів на різних заходах. Підставою для прийняття закону стало те, що жителі республіки брали кредити або великі суми в борг на пишні урочистості, а потім роками їх виплачували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter