Суд у Москві продовжив арешт полоненим морякам

Дата: 15 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт частині полонених українських моряків до 24 квітня 2019 року.

Про це повідомляють активісти на сторінці “Кримський процес” у Facebook.

Під час судових засідань захист клопотав про зміну підсудності для передання справи до Московського гарнізонного військового суду, оскільки моряки є військовополоненими і, згідно з Женевською конвенцією, їх справу має розглядати військовий суд.

“Моряки наполягали на тому, що вони є військовополоненими. В цьому клопотанні суддя відмовила. Захист також заявляв клопотання про те, щоб їхніх підзахисних випустили з клітки і вони перебували поряд з адвокатами, це клопотання судом також задоволено не було”, – зазначили активісти.

Наразі рішення щодо продовження арешту ухвалили стосовно Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова, Андрія Шевченка, Дениса Гриценка, Михайла Власюка, Андрія Драча і В’ячеслава Зінченка.

Усі полонені моряки відмовилися відповідати на запитання суддів, адже посилалися на статтю 17 Женевської конвенції про те, що “під час допиту військовий зобов’язаний повідомити лише своє прізвище, ім’я та військове звання, дату народження та армійський, полковий, особовий чи серійний номер або, якщо цього немає, іншу рівноцінну інформацію”. 

Омбудсман Людмила Денісова повідомила, що рідним моряків вдалося поспілкуватися з ними особисто, коли суддя пішла в нарадчу кімнату.

“Моряки тримаються гідно. Я пишаюся ними! Це справжні герої!” – написала вона. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter