Суд у Криму залишив в силі штрафи учасникам одиночних пікетів

Дата: 08 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії Верховний Суд Криму вчора, 7 лютого, відхилив апеляційні скарги на штрафи 12 учасникам одиночних пікетів 14 жовтня 2017 року.

Як повідомляє на сторінці Facebook громадське об’єднання “Кримська солідарність”, суд залишив в силі штрафи для Б. Асанова, М. Мурахаса, С. Аблятіпова, Л. Керімова, Л. Зекеряєва, А. Зіядінова, Е. Абібуллаєва, У. Аблятіпова, Т. Ібраїмова, С. Сеїтментова, Ф. Абдураманова, Е. Аблятіпова.

Засідання щодо апеляційної скарги на вирок В. Григору перенесли на 15 лютого.

Нагадаємо, 14 жовтня 2017 року в Криму пройшла низка одиночних пікетів. Тоді в різних регіонах півострову близько сотні людей вийшли на вулиці у відповідь на репресії силовиків щодо кримських татар і мусульман.

Російська влада обвинуватила активістів у порушенні встановленого порядку пікетування. В якості головного доказу сторона обвинувачення розглядає висновок експертного центру МВС у Криму, згідно з яким проведені 14 жовтня одиночні пікети були зв’язані “єдністю мети, задуму і загальною організацією”.

Переважну кількість судових справ щодо одиночних пікетів в Криму розглянули 18 грудня 2017 року. В той день пройшло понад півсотні судових засідань. Загальна сума штрафів, призначених звинуваченим, сягнула понад 200 тисяч гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter