“Суд” у Криму відмовився достроково звільнити Балуха

Дата: 10 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд” Криму не скасував попереднє рішення, яким українському політв’язню Володимиру Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні.

Про це повідомляють активісти “Кримської солідарності”.

Адвокатка кримчанина Ольга Дінзе просила скасувати постанову, якою було припинено провадження про умовно-дострокове звільнення активіста. Балуха не доставили до зали суду, він спілкувався із суддею через відеозв’язок.

“Прокурор почав виступати. Володимир Балух перебив його, назвавши судове засідання “фарсом”, відмовився брати в ньому участь. Суддя вимкнув відеозв’язок з обвинуваченим”, – повідомили активісти.

Підконтрольний Кремлю суд залишив попереднє рішення без змін.

Нагадаємо, що 5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів за сукупністю двох кримінальних справ.

19 березня Володимир Балух оголосив безтермінове голодування.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе український активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

16 січня 2018 року Роздольненський міський суд засудив українського активіста до трьох років і семи місяців колонії-поселення та штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Чоловіка взяли під варту під час засідання.

14 березня 2018 року Верховний суд Криму вилучив частину про закупівлю боєприпасів з вироку Балуху. Таким чином, покарання активісту зменшено з 3 років і 7 місяців до 3 років і 5 місяців.

Другу справу проти Балуха відкрили в серпні 2017 року, після того як він поскаржився на незаконні дії начальника Роздольненського ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив політв’язня. У відповідь на це Ткаченко подав свою скаргу, стверджуючи, що Балух неодноразово вдаряв його. Наразі українському активісту інкримінують ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу Російської Федерації – “Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter